شیلنگ انتقال دهنده نفوذپذیر که در اصطلاح بازار به آنها شیلنگ های برزنتی می گویند: از لایههای نفوذپذیر یا به اصطلاح نسوزی تشکیل شده اند که میتوانند به خوبی آب را به ماشین آتشنشانی انتقال دهند. این شیلنگ ها به گونه ای طراحی شدهاند که آب از دیوارههای آن به صورت تدریجی به سطح خارجی راه پیدا میکند. این ویژگی سبب شده تا شیلنگ های نفوذ پذیر در برابر حرارت و سوختن مقاومت زیادی را از خودشان نشان دهند. البته ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که فشار آب داخل شیلنگ در زمانی که بخواهیم آب را به مسافتهای طولانی انتقال دهیم کاهش مییابد. شیلنگهای برزنتی که در عملیات اطفای حریق مورد استفاده قرار میگیرد از جمله این شیلنگها هستند. از شیلنگ برزنتی در ایستگاههای آتش نشانی کشورمان به طور گسترده استفاده میشود.
شیلنگ های نفوذ ناپذیر تا ضد اسید: نمونه دیگری از شلنگهای انتقال دهنده هستند که از لایه های ضد آب تشکیل شده اند. به این معنی است که مایع را در درون خودشان نگه می دارند و از نفوذ یافتن به خارج از دیواره های شیلنگ یا نشتی آب جلوگیری میکنند. کاربرد این شیلنگها اطفاء حریق، کشاورزی و ساخت و ساز گسترده است. این نوع شیلنگ آتش نشانی عموما با لایه داخلی و خارجی لاستیکی و یک لایه نخ با الیاف مصنوعی (مانند پلیاستر) ساخته میشود. این شیلنگها در بازار تجهیزات آتش نشانی به شیلنگ ضد اسید نیز معروفند. به جهت پوشش لاستیکی لایه بیرونی، در مقابل سایش و کشده شدن بر روی سطوح زبر، مقاومت بالایی دارند.
شیلنگ هوزریل (نیمه سخت): شیلنگ های هوزریل جزء ضروری تجهیزات آتش نشانی هستند. آنها به آتش نشانان اجازه می دهند تا آب را به محل آتش برسانند و شیلنگ است که معمولاً در اطفا حریق استفاده میشود. این نوع شیلنگ ها از مواد بادوام و انعطاف پذیر مانند لاستیک یا PVC ساخته شدهاند و می توانند برای انتقال آب تحت فشار بالا استفاده شوند. شیلنگ های هوزریل معمولاً به قرقره آتش نشانی متصل میشوند که به آتش نشانان اجازه میدهند تا به سرعت و کارآمد شیلنگ را مستقر کنند.معمولا این شلنگ ها از سه لایه تشکیل شده اند. لایه داخلی و خارجی لاستیکی (PVC یا پلی وینیل کلرید) و لایه الیاف مصنوعی که برای استحکام شعاعی شیلنگ الزامی است و در طولهای مختلف 20، 25 و 30 متر تولید میشود.